Bonynge, Richard. LP

Producenter

Nyhedsbrev

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

PayPal

Bonynge, Richard. LP

Richard Bonynge. LP- Vinyl.

Richard Alan Bonynge (født 29. september 1930 i Sydney) er en australsk dirigent.

Bonynge akkompagnerede sin kusine, der var koloratursopran, studerede klaverspil og optrådte ofentligt. Ved en koncert i slutningen af 1940'erne mødte han sin senere hustru, Joan Sutherland. Bonynge forlod Australien i 1950 for at fort...

Richard Bonynge. LP- Vinyl.

Richard Alan Bonynge (født 29. september 1930 i Sydney) er en australsk dirigent.

Bonynge akkompagnerede sin kusine, der var koloratursopran, studerede klaverspil og optrådte ofentligt. Ved en koncert i slutningen af 1940'erne mødte han sin senere hustru, Joan Sutherland. Bonynge forlod Australien i 1950 for at fortsætte sine studier ved Royal College of Music i London. Han blev interesseret i at arbejde med Joan Sutherland, der ankom året efter. De blev gift i 1954.

Efter Sutherlands internationale gennembrud i 1959 besluttede de i midten af 1960'erne at arbejde sammen som sanger og dirigent; først ved koncertopførelser siden ved operaopførelser og pladeindspilninger. Bonynges debut som dirigent fandt sted i maj 1962, da han ved en koncert med Sutherland måtte træde i stedet for dirigenten, der var blevet syg. Joan Sutherland var allerede en stor stjerne, mens Bonynge var en ukendt og uerfaren dirigent. Han blev derfor mødt med megen kritik og nedladenhed. Gennem sit arbejde overbeviste han publikum og fagfolk om sit talent.

Fra 1960 til i dag har Richard Bonynge udviklet sig til en af verdens mest ansete og betydningsfulde dirigenter og ekspert inden for belcanto og det franske operarepertoire. Han banede vejen for glemte værker af Rossini, Bellini, Donizetti, Massenet m.fl. Sammen med sin kone spillede han så sjældne værker som Esclarmonde (Massenet), Le Roi de Lahore (Massenet), Semiramide (Meyerbeer). Hans diskografi rummer flere end 50 operaoptagelser, balletmusik og solooptagelser med sangere.

Mere

Bonynge, Richard. LP 39 varer

pr. side
Viser 1 - 18 af 39
Viser 1 - 18 af 39