Britten. CD & DVD

Producenter

Nyhedsbrev

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

PayPal

Britten. CD & DVD

Edward Benjamin Britten, Baron Britten (22. november 1913 – 4. december 1976) var en engelsk komponist og pianist.

Han var et vidunderbarn, der skrev sine første stykker, da han var fire år gammel, og da han var tolv, havde han allerede skrevet adskillige større værker. Han var én af de mest betydningsfulde komponister i det 20. århundrede. Han ...

Edward Benjamin Britten, Baron Britten (22. november 1913 – 4. december 1976) var en engelsk komponist og pianist.

Han var et vidunderbarn, der skrev sine første stykker, da han var fire år gammel, og da han var tolv, havde han allerede skrevet adskillige større værker. Han var én af de mest betydningsfulde komponister i det 20. århundrede. Han var mangesidig og havde ofte en pædagogisk målbevidst produktion. Ved sit virke som pianist og dirigent samt sin ledelse af de årlige musikfestivaler i Aldeburgh fik han en betydningsfuld indflydelse på engelsk musikliv.

Tiden under 2. verdenskrig tilbragte Britten i USA og Canada sammen med vennen Peter Pears, der skulle blive en livslang kompagnon. Brittens pacifisme kom til udtryk i værker såsom ’War Requiem’ fra 1945.

I løbet af 40’erne begyndte Britten at skrive operaer. Grundet små budgetter blev det ofte til mindre kammeroperaer. Her kom hans evner for instrumentation af små besætninger til sin ret. En del af disse operaer såsom ’Albert Herring’ og ’The Turn of the Screw’ spilles ofte.

Gennembruddet kom i 1946 med den store opera ’Peter Grimes’, der signalerede en renæssance for den engelske opera. Siden har værker såsom ’Midsommernights Dream’ og ’Death in Venice’ sikret ham vedvarende succes på operascenen.

I 1948 grundlagde han sammen med Pears, Aldenburgh festivalen, hvor mange af hans værker havde premiere. Hans højt værdsatte værk ‘Young Person’s Guide to the Orchestra’ udbredte også kendskabet til klassisk musik.

Alle de viste titler er på lager, og vi leverer fra dag til dag.

Mere

Britten. CD & DVD 41 varer

pr. side
Viser 1 - 18 af 41
Viser 1 - 18 af 41