Handel, CD

Producenter

Nyhedsbrev

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

PayPal

Handel, CD

Georg Friedrich Händel (23. februar 1685 - 14. april 1759) var en tysk-engelsk komponist i barokken, som er kendt for sine operaer, oratorier og koncerter. Händel blev født i Tyskland i samme år som Johann Sebastian Bach og Domenico Scarlatti. Han modtog musikalsk uddannelse i Italien, før han slog sig ned i London og fik britisk statsborgerskab...

Georg Friedrich Händel (23. februar 1685 - 14. april 1759) var en tysk-engelsk komponist i barokken, som er kendt for sine operaer, oratorier og koncerter. Händel blev født i Tyskland i samme år som Johann Sebastian Bach og Domenico Scarlatti. Han modtog musikalsk uddannelse i Italien, før han slog sig ned i London og fik britisk statsborgerskab. Hans værker omfatter bl.a. Messias, Water Music og Music for the Royal Fireworks. Han var påvirket af de store italienske barokkomponister og fra den engelske komponist Henry Purcell. Mange komponister har kendt og er blevet inspireret af Händels musik, herunder Haydn, Mozart og Beethoven.

Händel komponerede 42 operaer, 29 oratorier, mere end 120 kantater, trioer og duetter, adskillige arier, kammermusikalske stykker, et stort antal andre værker, oder og serenader samt 16 concerti for orgel. Hans mest berømte værk, oratoriet Messias med Halleluja-koret er blandt de mest populære værker for kor og er blevet en juleklassiker.

Händels værker er katalogiseret i Händel-Werke-Verzeichnis og anføres ofte med en reference til denne fortegnelse i form af et HWV-nummer. Messias har fx nummer HWV 56.

Alle de viste titler er på lager

Mere

Handel, CD 163 varer

pr. side
Viser 1 - 18 af 163
Viser 1 - 18 af 163