Janacek, Leos. CD

Producenter

Nyhedsbrev

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

PayPal

Janacek, Leos. CD

Leoš Janácek blev født i Mähren som søn af en skolelærer. Han sang som dreng i kor i Brno og kom som ung mand til Prag for at studere musik. Samtidig underviste han og dirigerede forskellige amatørkor. Han studerede også i Leipzig og Wien. I 1881 vendte han tilbage til Brno, hvor han grundlagde en orgelskole, der senere blev til et konservatoriu...

Leoš Janácek blev født i Mähren som søn af en skolelærer. Han sang som dreng i kor i Brno og kom som ung mand til Prag for at studere musik. Samtidig underviste han og dirigerede forskellige amatørkor. Han studerede også i Leipzig og Wien. I 1881 vendte han tilbage til Brno, hvor han grundlagde en orgelskole, der senere blev til et konservatorium. Han var skolens direktør i perioden 1903-20.

I Prag blev Janácek ven med Antonín Dvorák og inspireret af ham komponerede han i en ret traditionel romantisk stil. Men i Brno skiftede hans musikalske stil, og han begyndte at inddrage elementer af tjekkisk og slovakisk folkemusik i sine værker. Elementer som rytmen og sprogets tone, som blandt andet findes i de meget specielle melodistemmer i hans opera Jenufa fra 1904. Operaen blev med nogen forsinkelse stor succes i hjemlandet, da han var fyldt tres. Anerkendelsen skaffede ham en professorstilling ved konservatoriet i Prag.

Det er musikken, han skrev fra midten af 1910'erne, der er mest berømt, men stilen i disse sene værker anes mange år tidligere. Janácek tilhører den bølge af veristiske komponister fra det 20. århundrede, der søgte at opnå en højere grad af realisme og forbindelse til hverdagslivet.

Alle de viste titler er på lager

Mere

Janacek, Leos. CD 44 varer

pr. side
Viser 1 - 18 af 44
Viser 1 - 18 af 44